„A vége felé már kifejezetten élveztem!” – nyilatkozta mosolyogva Martin Brundle-nek a Forma-1-es Francia Nagydíj leintése után az idei harmadik és karrierje tizenkettedik győzelmét szerző Max Verstappen, aki hatalmas taktikai csatában győzte le Lewis Hamilton és a Mercedest, és így ígéretéhez híven visszavágott a bakui kiesésért.

„A szél miatt rendkívül nehéz dolgunk volt a verseny elején, olyan is volt, hogy az egyik körben még rendben volt az autó egyensúlya, majd a következőben összevissza csúszkáltunk” – folytatta a holland, aki sikerének köszönhetően 12 pontosra növelte előnyét az összetett élén. „Miután kijöttünk az első cserére, nagyon keményen nyomtak minket, utána döntöttünk úgy, hogy két kiállásra váltunk.”

„Szerencsére a végére kifizetődött a húzás. Ugyan keményen meg kellett dolgoznunk érte, de megérte!”

„Nehéz volt áthámozni magamat a lekörözötteken, de sikerült harcban maradnunk a verseny végéig” – mesélte a verseny hajrája kapcsán.

A rajtnál vétett hibájáról elmondta: „Egyszerűen elvesztettem az autó hátulját, próbáltam korrigálni. Utána viszont végig Lewisszal harcoltunk, valószínűleg ez már egy ilyen szezon lesz” – tekintett előre.

F1: Most már a háborúra is készen áll Verstappen 2

Közel 3 másodperces fórt épített ki magának a 23 éves holland a befutóig, ami után a Mercedes magára vállalta Lewis Hamilton vereségét. „Tekintve, hogy mennyire nehéz volt a pénteki napunk, örülök a mai eredménynek” – fogalmazott kevésbé csalódottan a hétszeres világbajnok.

„Oké, nem nyertünk, pedig vezettünk is, de a végén egyszerűen már nem voltak életképes a gumijaim” – magyarázta a 36 éves pilóta.

„Így a végén sajnos buktunk egy pozíciót, ennek ellenére azonban jó versenyünk volt. Valamennyi tempót biztosan találunk kell a folytatásra, mivel ma főként az egyenesekben voltunk lassabbak. Még mindig jó a csomagunk, de mélyre kell ásnunk, hogy találjunk valamit, mert még én sem tudom, miért kaptunk ki ma.”

Sergio Pérez is jócskán kivette a részét Verstappen és a Red Bull sikeréből, ugyanis végig lőtávolon belül tudott maradni. „Fontos volt, hogy tartani tudtam az élmenők tempóját, pedig az első öt-tíz körben vezethetetlen volt az autó a szél miatt” – panaszkodott a körülményekre a mexikói.

„Kisebb leszorítóerővel versenyeztünk ma, és ahogy javult a pálya, egyre jobban ment nekem. Sikerült teljesíteni egy elég hosszú etapot a végén, de úgy vélem, nem volt hiába való” – folytatta az értékelést idei második dobogós helyezése után. „Remek versenyünk volt, és jól vizsgázott a csapat stratégiája. Örülök, hogy Max nyert ma, értékes pontokkal gazdagodott a csapat is.”