„Eddig ez egy nagyon pozitív hétvége számunkra, pedig egy olyan pályán vagyunk, ahol korábban nehéz dolgunk volt” – nyilatkozta a Forma-1-es Francia Nagydíj kvalifikációja után Max Verstappen, aki idei második és pályafutása ötödik rajtelsőségét szerezve győzte le a Mercedes párosát.

„Jó érzés, hogy miénk a pole” – tette hozzá a holland.

„Nagyszerű nap a mai, holnap pedig rá kell mennünk a győzelemre, és arra a 25 pontra, amit Bakuban elbuktunk” – utalt a két héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjra, ahol drámai módon, az élről esett ki egy defekt miatt.

Mintegy két és fél tizedmásodperces lemaradásban végzett a második helyen Lewis Hamilton, de a hétszeres és regnáló világbajnok most ezzel is beéri azok után, hogy mennyire szenvedősen indult a Mercedes számára a hétvége.

„Mostanáig nagyon-nagyon kemény hétvégénk volt, mentálisan is. Csak arra próbáltam törekedni, hogy kihozzam az autóból a maximumot. Elképzelni sem tudják, mennyi mindenen változtattunk az első szabadedzés óta” – osztotta meg gondolatait a brit.

„Bele is keveredtünk egy körforgásba, aminek a vége az lett, hogy nagyjából ott kötöttünk ki, ahonnan indultunk” – folytatta, majd hozzátette: „Általánosságban véve nem is voltam elégedett az autóval a hétvége folyamán.”

„Gratulálok viszont Maxnak, egész hétvégén ugyanis nagyon jó munkát végeztek, nagyon gyorsak voltak. Új motort kaptak erre a hétvégére, így jó tempójuk van az egyenesekben. Imádjuk ezt a csatát” – zárta mondandóját a 36 éves versenyző.

Verstappen: Vissza kell vágnunk Bakuért 3

Viszont amíg Hamilton kevésbé látta meg a pozitívumokat a franciaországi versenyhétvégében, Valtteri Bottas ennek ellenkezőjéről számolt be. „Ami biztos, hogy eddig erős hétvégét futunk” – kezdte a finn.

„Sokkal jobb, mint volt pár héttel ezelőtt, ezúttal megvan a tempó” – nyugtázta elégedetten. „Láttuk viszont, hogy szoros lesz a Red Bull-lal a meccs. Ugyan jónak éreztem a Q3-at, a harmadik hely miatt nem lehetek túlságosan boldog.”

„Habár erős hétvégénk van, a Red Bull azért jobb nálunk. Ilyen szempontból a Q2-es köröm volt jó: akkor mutatkozott meg igazán a tempóhiány” – mondta arról a köréről a finn, amivel a középső szakaszt amúgy az élen zárta.