A mezőnyből utolsó előttiként a Williams tartotta meg szezon eleji bemutatóját, melynek keretein belül leleplezték az FW43B-t, a csapat 2021-es F1-es versenygépét. A péntek délutáni eseményeket a rajongók egészen újszerű módon is követhették – volna. Ehhez egy mobilalkalmazásra lett volna szükség, mely a telefon kamerája segítségével a kijelzőre vetíti az új Forma-1-es autó virtuális mását, így olyan hatást keltve, mintha a nappaliban vagy a kertben leplezték volna le a gépet.

Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 1
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 2

Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója

Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 19
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 20
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 21
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 22
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 23
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 24
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 25
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 26
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 27
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 28
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 29
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 30
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 31
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 32
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 33
Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 34
Fotó megosztása:

Erre végül nem került sor, ugyanis a bemutató előtt feltörték az appot, az internetezők pedig el is merültek a Williams mobilalkalmazásának kódsoraiban, és előbányászták az FW43B virtuális képeit, órákkal a leleplezés előtt. Így végül maradt az egyszerűbb megoldás, a képek megosztása a közösségi oldalakon.

Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 35

George Russell és Nicholas Latifi versenygépe műszaki szempontból nem sok téren változott a tavalyi autóhoz képest a szabályoknak köszönhetően, ám ugyanez nem mondható el az autó dizájnjáról. A fehér-kék színek maradtak, de utóbbi lett a domináns, és több árnyalata is feltűnik az autón. Emellett a fekete festékkel sem spóroltak, sőt, némi sárga is jutott az első szárny végére és az orrkúpra. A változásokat a kommentelők egy része kedvelte, míg másoknak egyáltalán nem jöttek be.

Sokkolt új festésével az F1 sereghajtója 36

“Szerettünk volna az autóval a régi szép időkre és a csapat hagyatékára emlékezni, de egyúttal azt is meg szerettük volna mutatni, hogy előrelépünk” – mondta Jost Capito, a Williams vezérigazgatója. Hasonlókat mondott az autóról a két pilóta, Russell és Latifi is, kiemelve a külső izgalmasságát, de nem rejtve el a régmúltat sem, melyet jól szemléltet a keresztbe futó vonalak mögött megbúvó W betű is, utalva az alapító Frank Williamsre.

Az eddig bemutatott idei Forma-1-es autókat ide kattintva tekintheted meg!