A Szahíri Nagydíj leintésével új név került egy Forma-1-es rekordlista élére: mostantól Sergio Perez az a versenyző, akinek a legtöbbet (190 futamot) kellett várnia pályafutása első győzelmére. Pereznek Sebastian Vettel Aston Martinhoz érkezése miatt nincs ülése 2021-re, és a nyilatkozataiból inkább az a kép rajzolódik ki, hogy jövőre ki kell hagynia egy évet.

Perez kifakadt: Nem a legjobbak vannak az F1-ben 1

Perez a Szahíri Nagydíj sajtótájékoztatóján a másodikként leintett Esteban Oconnal példálózott, akinek lehetőség híján szintén ki kellett hagynia egy évet. “Láttuk már, hogy olyan versenyzők, mint ő, ülés nélkül maradtak. A Forma-1-ben már csak így mennek a dolgok, nem a legjobbak versenyeznek itt” – mondta Perez.

“Mindig mondtam, van esély arra, hogy ki kell hagynom egy évet a karrierem ezen szakaszában. Nem tudhatom, mi fog történni: visszatérhetek, de dönthetek úgy is, hogy befejezem.”

“A mai nap után úgy érzem, mindenképp szeretnék itt lenni, akár jövőre, akár egy évvel később. 2022-re már van néhány jó opcióm is.”

A Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll idén megköszönte Perez munkáját Vettel szerződtetése miatt, most azért drukkol, hogy megkapja a Red Bull-ülést. “Checo nagyon értékes tagja ennek a csapatnak, és már jóval az előtt is az volt, hogy én ideérkeztem” – nyilatkozta Stroll, aki 2018-ban vásárolta meg az akkor Force India néven szereplő alakulatot.

“Minden hétvégén bizonyította, hogy megérdemel egy versenyzőülést jövőre. Remélem, hogy a Red Bullban vezethet majd.”