Amiben csak lehetett, abban benne volt Danyiil Kvjat a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon: az orosz pilótával előbb a nagyot balesetező Romain Grosjean akadt össze a rajt után, az újraindításnál pedig Lance Stroll felborulásában volt érintett – utóbbi esetért (vitatható módon) tízmásodperces időbüntetést kapott az AlphaTauri pilótája.

A leintés után Kvjat – aki végül a 11. helyen látta meg a kockás zászlót, a pontszerzésről épphogy lecsúszva – elismerte, eleinte mérges volt a Haas francia versenyzőjére, amiért ráhúzta az autót. „Rémisztő pillanat volt. Láttam őt, először nagyon haragudtam rá, amiért így jött keresztbe. Először az is jutott eszembe, »mégis mit csinál?«, de amint megláttam a tükörben a tüzet, azonnal változott a véleményem” – idézi Kvjatot a Motorsport.com.

„Csak remélni tudtam, hogy minden rendben van vele. Nem tetszett, amit a tükörben láttam, így örülök, hogy rendben van. Őszintén mondom. És valóban, ez emlékeztet arra, hogy amit csinálunk, az veszélyes.”

Kvjat: Kezdetben haragudtam Grosjeanra 2

Ami a Stroll-lal való összetűzését illeti, a kanadaival ellentétben nem értett egyet büntetésével az orosz. „Nem osztom a versenyfelügyelők nézetét. Úgy gondolom, nem volt hova mennem [a 8-as kanyarban]. Már a teljes autóval a belső kerékvetőn voltam, ugyanakkor ő tisztában volt vele, hogy ott vagyok, csak úgy fordult be, mintha ott sem lettem volna” – védekezett Kvjat.

„Kicsit bosszant a döntés, mert tönkretette a versenyemet. Hiába volt jó a második rajtom, hiába tértem vissza a játékba, ez a büntetés mindent elrontott” – kesergett az orosz.