Nem kellett sokat várni az újabb hajmeresztő pillanatokra Romain Grosjean horrorisztikus első körös balesetét követően, a Forma-1-es Bahreini Nagydíj újraindítása után Lance Stroll borult fel a Racing Pointtal, miután összeért Danyiil Kvjattal.

„Nem láttam Danyiilt, konkrétan a semmiből jött és nekem jött” – kommentálta kiesése után az esetet a kanadai versenyző. A lassításból ugyan úgy tűnt, éppen Stroll volt az, aki nem figyelt és csukta rá az ajtót az AlphaTauri pilótájára, végül utóbbi sújtották tízmásodperces időbüntetéssel.

Amikor Grosjean balesetéről kérdezték Strollt, így felelt: „Nagyszerű volt látni Romaint, hogy komolyabb karcolások nélkül elsétált a baleset helyszínéről.”

Teljes katasztrófával végződött a Racing Point számára a bahreini versenyt, az utolsó körökben ugyanis az elfüstölő, majd ki is gyulladó Mercedes-motor miatt egy harmadik helytől esett el Sergio Pérez, ezzel pedig számottevően romlottak a silverstone-i gárda esélyei, ami a konstruktőri összetett harmadik helyét illeti.