Lewis Hamilton a két héttel ezelőtti Török Nagydíjon megszerezte pályafutása hetedik Forma-1-es világbajnoki címét, amivel beérte az élő legenda Michael Schumachert. Az angol minden egyéb releváns statisztikában már a német előtt is jár, abszolút csúcstartó.

A bajnoki siker után Hamilton hazájában igen sokan arról kezdtek beszélni, hogy ideje lenne, hogy a pilóta magas állami kitüntetést kapjon, azaz II. Erzsébet királynő lovaggá üsse őt.

A Mercedes versenyzője Bahreinben így beszélt a lehetőségről:

„Nos, először is soha-soha nem mondanék nevet a királyi családnak. Az Egyesült Királyságban nőttem fel, nagy rajongójuk vagyok. Szürreális azt hallani, hogy a nevem most a parlamentben forog. Szürreális, hogy most, amikor annyi minden zajlik a világban, az én munkámat is elismerik” – idézte az Autosport.

„De úgy tudom, ezek még csak szóbeszédek, szóval nem is gondoltam bele jobban. Persze hihetetlen megtiszteltetés lenne. Nincs annál nagyobb megtiszteltetés, mint amikor az ember teljesítményét a hazája ismeri el és jutalmazza ilyen kitüntetéssel.”

Bahreinben egy interjúban az F1 állandó mókamesterét, a renault-s Daniel Ricciardót is megkérdezték Hamilton esetleges lovaggá ütéséről. Az ausztrál hozta a formáját.

„Hát, ami azt illeti, nemrég whatsappoltam a királynővel, kicsit kényelmetlen helyzetben van emiatt, mert előbb engem akart lovaggá ütni” – mondta a Sky Sportsnak.