Lewis Hamilton a Török Nagydíjon megszerezte pályafutása hetedik világbajnoki címét. A közösségi médiában rögtön felerősödtek azok a hangok, amelyek lovagi címet követelnek Hamiltonnak, ő maga azonban nem számít az elismerésre.

“Minden évben beszélünk erről, mindig megkapom a kérdéseket, de nem tudok mást mondani, mint korábban” – fogalmazott Hamilton.

“Amikor erre az elismerésre gondolok, olyan emberek jutnak az eszembe, mint a nagyapám, aki a háborúban szolgált. Vagy olyanok, akik száz évet vártak erre a hihetetlen elismerésre, de eszembe jutnak az emberek is, akik kórházakat vezetnek, a nővérek és az orvosok, akik életeket mentenek a valaha volt legnehezebb időkben.”

“Azokra a névtelen hősökre gondolok, akiknek a teljesítményét soha nem ismerik el. Én nem tartom magamat el nem ismert hősnek, nem mentettem meg senkit.”

“Annyit mondhatok, hogy amikor a dobogón állok, és hallgatom a nemzeti himnuszt, nagyon-nagyon büszke vagyok. Nagyon büszke brit vagyok, és önmagában nagyon különleges dolog, hogy egy nemzetet képviselhetek.”

“Nem jár a fejemben a lovagi cím. Még sokat kell dolgoznom, sok feladat vár rám ebben a sportban.”