Lewis Hamilton Török Nagydíjon aratott győzelmével schumacheri magasságokba emelkedett: a Mercedes versenyzője immár hivatalosan is hétszeres világbajoknak mondhatja magát.

A közösségi médiában a sikerrel egyidőben felerősödtek azok a hangok a britek részéről, miszerint nemzetük legnagyobb autóversenyzőjének igazán kijárna már a lovagi cím, noha ez őt személy szerint nem izgatja, nem is hisz ebben.

A Forma-1-es szakíró Matt Bishop szerint a következő újévi állami kitüntetések kiosztásánál ott a helye Lewis Hamiltonnak. “Hétszeres világbajnok, egy fekete, aki dominálta a fehér emberek sportját, egy nagyszerű példakép, és egy jó srác. Ugyan nem él az Egyesült Királyságban, de mégis az ország 5000 legtöbbet adózó embere közt szerepel” – írta a Twitteren.

A lovagi cím a Brit Birodalmi Rend legmagasabb fokozata. A Forma-1-es személyiségek közül csak a háromszoros világbajnok Jackie Stewart, valamint a már elhunyt Stirling Moss és Jack Brabham kapták meg a kitüntetést, valamint Frank Williams, a Williams csapat alapító-névadója.

Hamilton jelenleg a birodalmi rend legalacsonyabb, MBE fokozatával dicsekedhet, ezt még 2009-ben kapta első vb-győzelme után. Állami kitüntetések terén nála magasabb szinten áll többek között korábbi főnöke, Ron Dennis, Ross Brawn, Claire Williams (mindannyian egy szinttel Hamilton felett – OBE) és Nigel Mansell (két szinttel Hamilton felett – CBE) is. A hétszeres világbajnokhoz hasonlóan egyébként Jenson Button is MBE fokozatú elismerésben részesült bajnoki címét követően.

Megérdemelné Hamilton a lovagi címet?
Igen
66% (352)
Nem
24% (131)
Nem tudom
10% (55)