A mercedeses Lewis Hamilton idén már hatodik Forma-1-es világbajnoki címét szerezte meg, már csak a hétszeres bajnok Michael Schumacher van előtte az örökranglistán.

A 34 éves angol pilóta jó ideje a legeredményesebb brit F1-es versenyző, az idei sikere után pedig újra felerősödtek a hangok, miszerint itt lenne az ideje, hogy újabb állami kitüntetésben részesüljön, a Brit Birodalmi Rend magasabb fokozatát, vagy az attól függetlenül is kiosztható lovagi címet kapjon.

Hamilton azt mondja, őt nem foglalkoztatja ez a dolog:

“Nem igazán akarok ezen gondolkodni. Már maga az, hogy egyesek erről beszélnek, épp elég megtiszteltetés, de én sosem hajtottam erre. Ha valamikor mégis sor kerülne rá, nem is tudom, hogyan kezelném.”

“Álltam már a királynő előtt, hihetetlen élmény volt, lenyűgöző ember. De szerintem tényleg nem lesz ilyen, és engem tényleg nem zavarna, ha nem történne meg. Ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok brit, nem jelenti azt, hogy ne képviselném továbbra is tőlem telhető legjobban a hazámat, és nagyra is értékelem a támogatást, amit a szurkolóimtól és a brit médiától kapok” – magyarázta.

F1: Hamilton nem akar lovag lenni 1

Hamilton első világbajnoki címe megszerzése után, 2009-ben kapta meg a birodalmi rend legalacsonyabb, MBE fokozatát a királynőtől

A kérdésre, hogy miért gondolja, hogy nem fog lovagi címet kapni, így felelt: “Nem is tudom, egyszerűen nem is foglalkoztat ez. Nem tudom.”

Hamilton csapatfőnöke, Toto Wolff úgy érzi, hazájában nem kap elismerést a pilóta:

“Osztrákként nem könnyű számomra teljes mértékben átérezni a brit kitüntetési rendszert, de azt érzem, hogy Lewis elég megosztó személyiség, főleg Nagy-Britanniában. Hogy miért van ez, nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy egy nap, amikor úgy dönt, hogy lezárja a karrierjét, az emberek elismerik majd a sikereit, azt, hogy igazi szupersztár volt.”