A Ferrari még tavasszal jelentette be, hogy nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, a német 2020 végén távozik a csapattól. A négyszeres világbajnok jövője jó pár hónapig homályos volt, de szeptemberben végül bejelentették, hogy a 2021-től a már Aston Martinként működő Racing Point-csapatnál vezet Sergio Perez helyén.

A 33 éves versenyző az elmúlt időszakban nagyon gyengén teljesített, pusztán az eredmények alapján nem tűnt éppen vonzó választásnak, de jó barátja, a Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone közbenjárt az érdekében.

„Komoly nyomást gyakoroltam Lawrence Strollra, hogy leigazolja Sebastiant. Elmondtam neki, hogy továbbra is milyen jó versenyző, és hogy végül mindenki jól jár, ha összejön a szerződés. Úgy gondolom, az érveim is hozzájárultak a meggyőzéséhez” – mondta az angol a német Sport1-nek a 90. születésnapja alkalmából adott interjújában.

A matuzsálem elárulta, hogy rendszeres kapcsolatban van Vettellel: „Sokszor beszélünk telefonon. Meghallgatom, aztán elmondom a véleményemet a dolgokról.”

Ecclestone azt is elmondta, hogy szerinte igazságtalanul kap idén hideget-meleget a német: „Mára szinte senki nem beszél róla pozitívan. De a Forma-1-ben a versenyző az autójától függ. A Ferrarija pedig láthatóan nem fekszik neki most.”