Két nullás hétvége után, a Forma-1-es Portugál Nagydíjon újra a pontszerzők között végzett Sebastian Vettel, de ezúttal is csak a tizedik helyen végzett a Ferrarival. A négyszeres világbajnok értelemszerűen nem volt elájulva az eredménytől. „Nem, egy pont miatt nem vagyok boldog. Nem egy pontért jöttem” – értékelt csalódottan a leintés után.

A keserű szájíz ellenére azonban nem feledkezett meg arról, hogy említést tegyen egykori nagy riválisa, Lewis Hamilton rekordszámú, 92. sikeréről.

„A verseny előtt mondtam Lewisnak, hogy szerezze meg a 92.-et. Megcsináltam, ezért gratulálok neki. Sosem lehet eléggé elismerni ezt, főleg akkor, ha az emberek azt mondják, hogy könnyű ezzel az autóval. Ehhez azonban szükség van egy éveken át tartó kiegyensúlyozottságára” – vette védelmébe a világbajnoki éllovast.

Vettel: Nem ezért jöttem 2

A rajthelyéhez képest öt pozíciót javító Vettel továbbra sem tudott elmozdulni a tabella 13. helyéről, ahogyan a Ferrariról is elmondható, hogy bebetonozta magát a konstruktőri összetett 6. helyére. Ezzel szemben Charles Leclerc magabiztos teljesítménnyel ott ért célba, ahonnan elindult: a negyedik helyen – így a monacói az egyéni értékelésben már ötödikként várja a folytatást.