Nagyot kockáztatott a Ferrari azzal, hogy a Portugál Nagydíj időmérő második szakaszában a közepes gumikat használva akart továbbjutni Charles Leclerc és Sebastian Vettel. Míg a monacóinak ez végül sikerült, addig a négyszeres világbajnok utolsó lett a 15 autót felvonultató kvalifikációs szakaszban, közel sem volt a továbbjutásra.

A németnek nem volt sok sikeres időmérője mostanában, ám a portimaói kvalifikáció után különösen el volt kenődve. “Ismét egy rossz időmérő, úgyhogy a verseny is trükkös lesz. Jónak tűnt az autó az első nekifutás után, de nem sikerült felmelegítenem a gumikat a végén. Ötletem sincs, miért viselkedik ennyire másképp az autó” – magyarázta Vettel.

F1: Vettel összeroppant csapattársa miatt 2

A jövőre már az Aston Martinnál vezető négyszeres világbajnok maga sem érti, miért ekkora a különbség közte és Leclerc között. “Nem csak egyszerűen megvert, majdnemhogy egy másik ligában vezet.”“Mindent megteszek, amit csak tudok, de a körök, melyekkel elégedett vagyok, azok is túl lassúak. Próbálom kihozni magamból és az autóból a legjobbat, de ennél többet nem tudok”

– ostorozta magát a ferraris.