Felemásan zárult a Ferrari számára a Forma-1-es Portugál Nagydíj időmérő edzése, miután némileg érthetetlen módon erőltette a közepes gumikat a kedvezőbb stratégia reményében. Charles Leclerc-nél is kockázatos volt a lépés, de nála legalább meghozta gyümölcsét: a monacói a negyedik rajtkockából indulhat, ami az SF1000-rel igen előkelőnek számít.

„Nagyon örülök a negyedik helynek, és annak, hogy a közepes gumikon rajtolhatunk. Pedig rossz emlékeim vannak erről a pályáról, nem is érzem igazán magabiztosnak magamat. Az autó azonban jó volt ma, még ha a Q3 egy kissé trükkös is, de sikerült összeraknom a körömet. Ez jelentette a különbséget” – összegezte érzéseit a monacói.

F1: Ráhajt a dobogóra a parádézó Leclerc 2

„Jól éreztem magam az autóban. Ugyan nem lett könnyebb vezetni, de teljesítmény szempontjából jobbak vagyunk, és ez az, amire jelenleg is bazírozunk” – részletezte Leclerc, aki arra a kérdésre, hogy a vasárnapi futamon harcolhat-e a dobogóért, nevetve felelt: „Kicsit optimista gondolat, de megpróbáljuk. A 4-5. hely reálisabban hangzik.”

Sebastian Vettelnek azonban épp ez lett a veszte, a négyszeres világbajnok a williamses George Russell mögött, csupán a 15. helyen végzett. A német értetlenül áll az előtt, miért van ennyire lemaradva csapattársától, és miért ennyire lassúak a körei.