Lewis Hamilton a vasárnapi Eifel Nagydíjon aratott sikerével a futamgyőzelmek számában beérte Michael Schumacher 91-es rekordját, és gyakorlatilag biztos, hogy az év végén hétszeres világbajnokként ebben a tekintetben is a német legenda szintjére lép.

A Schumachert és Hamiltont is jól ismerő Sebastian Vettelt is megkérdezték a mercedeses angol mérföldköve kapcsán, a négyszeres bajnok így értékelt:

„Nekem mindig is Michael lesz a hősöm. Olyat láttam benne, amit senki másban. Gyerekként ő volt a bálványom, nyilván Lewisszal nem ez a helyzet, hiszen ő a riválisom. 15-20 év múlva talán többre értékelem majd Hamilton eredményeit” – nyilatkozta a Sport1-nek.

Vettel: Hamilton nem jobb Schumachernél 2

„Michaelnél jobb versenyzőt nem láttam. Ha az ember látta gokartozni… Jó néhányszor együtt indultunk a Race of Championsön, ahol még többet megtudtam a képességeiről, arról, hogyan uralta az autót. A saját tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy olyan veleszületett tehetsége volt, mint senki másnak.”

Nemrég hasonlóan Hamilton elé helyzete Schumachert Fernando Alonso is, a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart pedig még az első három-négy legjobb közé sem sorolta az angolt.

A rekord beállítása kapcsán a 36 éves pilóta erről a jelenségről is beszélt:

„Sokan lekicsinyelnek, főleg az idősebb versenyzők. Valamiért pikkelnek rám, nem tudom az okát, de egyszer talán túl lesznek rajta. Én borzasztóan tisztelem a múlt legendáit, még ha ők folyamatosan negatívan is nyilatkoznak rólam” – mondta Hamilton.

„Azt megígérhetem, hogy 20 év múlva, vagy tudom is én, mikor, én egyetlen fiatalabb versenyzőt sem fogok lehúzni” – tette hozzá.