A mercedeses Lewis Hamilton az idei szezonban valamikor beéri és valószínűleg túl is szárnyalja majd Michael Schumacher 91-es futamgyőzelmi rekordját, ahogy a világbajnoki címek terén is így tesz majd.

A Forma-1-be jövőre visszatérő, Schumacher és Hamilton ellen is versenyző kétszeres világbajnok Fernando Alonso úgy véli, hogy hiába kedveznek majd a számok az angolnak, a legjobb akkor is Schumi marad.

„Michaelre a legnagyobb versenyzőtehetségként emlékszem. Hamilton is nagyon jó, a generációja legjobbja. De a McLarennél nem nyert bajnoki címet, amikor Jenson Button volt a csapattársa, és a Mercedesnél Nico Rosberg is tudott világbajnoki címet szerezni mellette. Michaelnél ilyen nem volt, mindig ő győzött. Számomra Michael egy fokkal előrébb van” – nyilatkozta a német Sport Bildnek a 39 éves spanyol.

Alonso a Ferrarira és Sebastian Vettelre is kitért.

„Ha az ember a Ferrarihoz szerződik, feltételezi, hogy világbajnoki címet nyerhet. Négy (Red Bull-os) bajnoki cím után Vettel valószínűleg úgy hitte, jön majd több is, de néha nincs szerencsénk. Úgy gondolom, mindkettőnknél hiányzott a megfelelő autó a megfelelő időben, de én a pályafutásom során igyekeztem nem csak az F1-re koncentrálni, például elindultam a Le Mans-on, próbáltam minél többet nyerni” – magyarázta a Vettel előtt a Ferrarinál öt évet lehúzó pilóta.

A spanyol Vettel Aston Martin-os igazolásáról is beszélt, jó választásnak tartja azt: „Bár nehéz elhinni, pillanatnyilag úgy fest, hogy az Aston Martin jobb eséllyel lesz versenyképes a jövő évben, mint a Ferrari.”