A vasárnapi Eifel Nagydíjon Lewis Hamilton Forma-1-es pályafutása 91. futamgyőzelmét szerezte, beérve ezzel Michael Schumacher sokáig érinthetetlennek tartott rekordját.

A Ferrari technikai főnökeként Schumacherrel, a Mercedes csapatfőnökeként Hamiltonnal is dolgozó, az F1 sportszakmai főnökeként tevékenykedő Ross Brawn a szokásos futamértékelőjében természetesen a rekordbeállításra és a két pilótára is kitért.

„Lewis tanítani való futamot teljesített, amivel a győzelmek számában beérte Michael Schumachert. Figyelemreméltó eredmény. Michael mindig is azt mondta, hogy a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, de bevallom, hogy én nem számítottam rá, hogy ilyen hamar megtörténik ez. És úgy vélem, Lewis nem áll meg itt. A formája alapján a következő pár évben elképesztően magasra helyezi majd a lécet” – kezdte, majd rámutatott, hogy az egyező eredmények ellenére két nagyon különböző emberről van szó.

„Michael versenyzőként nagyon drámai volt, de a pályán kívül kimondottan csendes személyiség. Lewis szinte az ellentéte: csendes gyilkos a pályán, de azon kívül felszínre tör a sziporkázó karaktere. Keresve sem találhatnánk két eltérőbb jellemet, ugyanakkor mindketten lenyűgöző dolgot értek el.”