A Forma-1-ből tavaly év végén kipottyant Nico Hülkenberg biztosan nem számított arra, hogy szerződés nélkül is több versenyhétvégén részt vesz majd, de Sergio Perez augusztusi koronavírus-fertőzése, majd Lance Stroll nürburgringi betegsége miatt immár háromszor ugrott be a Racing Pointnál.

Az ezúttal tényleg az utolsó pillanatban, szombaton riasztott német remekül szerepelt az Eifel Nagydíjon, mert bár az időmérőn – nem meglepő módon – az utolsó lett, a versenyen a 20. helyről indulva végül a 8. pozícióban intették le.

Azóta kiderült, hogy akár még erősebb autót is vezethetett volna, ugyanis a Red Bulltól is megkeresték…

„Beszéltem vele pénteken, ugyanis Alex Albon bizonytalan eredményű koronavírus-tesztet produkált, és majdnem helyettesítésre volt szükség” – árulta el az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko a Sport1-nek.

F1: Hülkenberget majdnem a Red Bullba ültették 2

Albon következő tesztje már negatív lett, így maradt az autójában, igaz, a vasárnapi versenyében nem volt sok köszönet, a brit-thai pilóta kicsinálta a gumijait, ütközött a testvércsapat AlphaTauri pilótájával, Danyiil Kvjattal, később pedig majdnem kiütötte Pierre Gaslyt is, mielőtt – állítólag műszaki hibával, sérült hűtővel – kiállásra szólították.

Ugyan valamiért a csapatfőnök, Christian Horner és Marko is arról beszél, hogy Albon jól szerepelt a Nürburgringen, nem kizárt, hogy a szezon végén elbúcsúztatják – Hülkenberg és a Racing Pointtól távozni kényszerülő Sergio Perez is lehet az utódja.

„Albonnak teljesítenie kell, akkor maradni fog. A Nürburgringen jól ment, a későbbieket meg majd meglátjuk” – mondta Marko. „A saját versenyzőinken kívül egyértelműen csakis Hülkenberg és Perez elérhető.”

„Úgy gondolom, hogy szinte senki sem tudna háromtizeden belül kerülni Max Verstappenhez képest. Jó napjain pedig Albon is képes erre” – folytatta.

Marko kérdésre elárulta, hogy a két csapatuk négy üléséből háromról már megszületett a döntés 2021-re, a negyedik ügyét később, a Török Nagydíjig szeretnék rendezni.

A beugrásaival nagy elismerést kiváltó Hülkenberget is megkérdezték vasárnap, hogy mekkora esélyt lát arra, hogy 2021-ben a Red Bullnál térhessen vissza a Forma-1-be:

„Nagyon kicsit. A Red Bull ragaszkodik a saját neveltjeihez. A Forma-1-ben persze sosem lehet tudni, de nem mindig csak a teljesítmény számít, gyakran más tényezők is nagy szerepet játszanak.”

A hétvégén Pereznél is érdeklődtek a Red Bull-os kilátásokról, a 30 éves mexikói azt mondta, van valami „haladás” a jövőt illetően, de nagyon óvatosan nyilatkozott: „Biztos vagyok benne, hogy tudnak róla, hogy elérhető vagyok.”