Nem indult jól az Eifel Nagydíj Alexander Albon számára: a Red Bull thai-brit versenyzője az ötödik helyről vágott neki a nürburgringi száguldásnak, ám hamar visszacsúszott egy pozíciót. A rajt utáni kanyarokban ráadásul kockásra is fékezte első kerekét, emiatt a tervezettnél jóval hamarabb, már a 8. körben kereket kellett cserélnie.

A mezőny sűrűjében nem is volt gondja Albonnak, egészen a virtuális biztonsági autós szakasz utáni újraindításig, amikor is leverte az előtte hibázó Danyiil Kvjat AlphaTaurijának első szárnyát. Az incidens miatt 5 másodperces büntetéssel “jutalmazták” de azt már nem tölthette le, ugyanis 22 kör után feladta a futamot. A Red Bull tájékoztatása szerint motorhiba miatt kellett kiállnia a versenyzőnek.

“Elfékeztem magam” – beszélt első hibájáról Albon. “Egy ilyen hideg pályán ez a legrosszabb, ami történhet. A bokszba hajtottam… majd jött az erőforrásprobléma. Az autó tempója jó volt, de őszintén szólva nem voltam elégedett a versenyemmel. Néhány hiba, valamint az elfékezés tönkretette azt” – mesélte, kerülve az alábbi szituáció említését.

A stewardok azonban cselekedtek, és két büntetőpontot is adtak Albonnak, így már 7 egység szerepel a neve mellett az elmúlt 12 hónapos periódusban. Ha összegyűlik az egy tucat, automatikusan jár az egy futamos eltiltás.