Sebastian Vettel pályafutása elején mentorként nézett fel Michael Schumacherre, aki amiben tudott, segített is fiatal honfitársának. A feltörekvő Vettelt annak idején sokáig az új Schumacherként emlegették, de míg bálványa hét, ő eddig négy világbajnoki címig jutott.

Vettel pályafutásában jövőre új korszak indul, a Ferraritól az Aston Martinhoz igazol. Ennek kapcsán úgy érzi, nem kéne őt Schumacherhez hasonlítgatni, aki a Mercedesnél fejezte be karrierjét.

“Úgy gondolom, hogy ezek az összehasonlítások nem igazán könnyítik meg a továbblépést” – vélekedett Vettel. “Az én helyzetemet nem nagyon lehet Michaeléhez hasonlítani.”

“Először is, az egy másik korszak volt, ráadásul egy másik csapat, más lehetőségekkel. Michael teljesen más életkorban járt, amikor a Mercedeshez ment, előtte három évet kihagyott. Én szimplán csak csapatot váltok.”

Vettel beszélt arról is, miért bólintott rá az Aston Martin ajánlatára. “Nyíltan beszéltünk, világosan megmondták, mi lehetséges, és mi nem. Lawrence Stroll céljai pontosan egybevágnak az enyémekkel, ez összeköt minket.”

“Világos elképzelései vannak arról, mit akar elérni, és ezek nagyon meggyőztek.”