A Ferrari májusban bejelentette, hogy nem kívánják meghosszabbítani Sebastian Vettel idén lejáró szerződését. Jó ideig kérdés volt, marad-e a négyszeres világbajnok a Forma-1-ben, vagy az év végén visszavonul, de szeptember végül hivatalosan is megerősítették, hogy a német a 2021-től Aston Martinként működő, jelenleg még Racing Pointként versenyző alakulat pilótája lesz, Sergio Perez ülését elfoglalva.

Vettel első F1-es csapatfőnöke, az alphatauris Franz Tost örül, hogy a 33 éves pilóta még nem távozik a sportágból.

„Remélem és kívánom, hogy sikeres legyen ott, futamokat nyerjen. Ugyanakkor az Aston Martinnal nem sok esélye lesz a bajnoki címért küzdeni” – idézte az osztrákot az Sport1.

„De úgy gondolom, hogy jó, hogy Sebastian marad az F1-ben, hogy még megvan benne a szenvedély. Pénze már van elég, és van négy bajnoki címe is, úgyhogy nem szorulna rá” – tette hozzá.

Bár Vettel szerződtetésének bejelentésekor úgy fogalmaztak, a német „2021-ben és azon túl” vezet az Aston Martinnál, úgy tudni, a pilótát csakis a jövő évre kötötték le, a folytatás, a további szezonokra szóló opciók élesítése a Ferrarinál az elmúlt években küszködő versenyző teljesítményén múlik, bizonyítania kell az új csapatánál.