A múlt héten vált hivatalossá, amit már hosszú hetek óta sejteni lehetett: a jövőre már Aston Martinként működő Racing Point szerződést bont Sergio Perezzel, hogy 2021-től a tulajdonos Lawrence Stroll fia, Lance mellett a Ferraritól távozó Sebastian Vettel ülhessen.

Perez 2014 óta szolgált a silverstone-i alakulatnál, eddigi 7 dobogós helyezésükből ötöt ő szerzett, ráadásul a 2018 nyarán épp az általa indított csődeljárás tette lehetővé Strollnak, hogy megvásárolja az összeomlás felé tartó csapatot.

Mindennek tetejébe a Racing Point a 2019-es bajnoki Mercedes lemásolásával erős autóval állt elő az idei évre, amely a fejlesztési korlátozások miatt 2021-ben is hasonlóan jó lehet.

„Tudom, hogy olyan autót hagyok hátra, ami a jövő évre is nagyon ígéretes. A csapat egyértelműen még erősebb lesz jövőre, mint idén. Ebben a tekintetben fájdalmas ez, hiszen tudom, hogy jó autóból kell kiszállnom. De sosem lehet tudni, mint hoz a jövő, a Forma-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok” – mondta a 30 éves mexikói a Motorsport Weeknek.

Perez ejtése sokak számára csalódást jelentett, a mclarenes Carlos Sainzot is bosszantja, ahogy elbántak a mexikóival:

„Ez megint csak bizonyítja, hogy az F1-ben nem csak a teljesítmény számít. Ha csak a teljesítmény lenne a lényeg, a Racing Point nem küldte volna el őt. De az F1-ben nagyon sok más érdek is érvényesül. A csapat, amelyben éveken keresztül bízott, amelyet megmentett az összeomlástól, most egyszerűen csak ejti őt” – nyilatkozta a spanyol a Mundo Deportivónak.

„Engem dühít ez, mert jó viszonyban vagyok Sergióval és versenyzőként is nagyon nagyra tartom. Remélem, hogy hamarosan Forma-1-es ülést talál, amivel elégedett lehet, 2022-ben pedig versenyképes is lesz.”

Az F1-ben mostanra igen kevés szabad hely maradt a jövő évre, az Alfa Romeo és főleg a Haas lehet reális opció Perez számára, ahogy nagyon halvány, igen valószínűtlen esetben a Red Bullnál is kiköthet.