Sergio Perez az elmúlt években a Forma-1-es mezőny egyik legmegbízhatóbb, legütőképesebb versenyzőjévé nőtte ki magát, ám hét közös szezon után távoznia kell a Racing Pointtól, ugyanis a 2021-től már Aston Martinként működő alakulatnál a tulajdonos fia, Lance Stroll mellé Sebastian Vettel érkezik.

A 30 éves mexikói egészen eddig nem keresett magának helyet más F1-es csapatnál, így mostanra igen korlátozottak a lehetőségei, az Alfa Romeo és a Haas tűnik reálisnak, de jó néhányan úgy vélik, a Red Bull is jól járhatna vele a Max Verstappen mellett küszködő saját nevelésű ifjoncok – tavaly Pierre Gasly, idén épp Alex Albon – helyett.

Valószínűleg Perez is két kézzel kapna a dobogós helyezésekkel, futamgyőzelmekkel kecsegtető ülés után, de úgy tűnik, az energiaital-gyártónál egyáltalán nem számolnak vele.

„Christian Horner (Red Bull-csapatfőnök) kapcsolatban van Perez menedzsmentjével, ez igaz, de csakis azért, mert (a Perezt menedzselő) Julian Jakobi egyben Sebastian Buemi (Red Bull-tesztpilóta) menedzsere is” – jelentette ki a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a német Motorsport-Magazin.comnak.

„Amíg Alexander Albon képes fejlődni, nincs szükségünk új pilótára” – tette hozzá.