A héten helyrekerült a 2021-es pilótapiac egyik legfontosabb kirakósa: eldőlt, hogy Sergio Perez helyére Sebastian Vettel érkezik az Aston Martinhoz.

Perez szerdán közölte a nagyvilággal, hogy év végén elválnak útjai az idén még Racing Point néven futó istállótól. Korábbi állítása szerint ő is csak szerdán értesült arról, hogy új munkahely után kell néznie, ám ennek ellentmond Otmar Szafnauer csapatfőnök nyilatkozata, mely szerint a mexikói pontosan tudta, mi zajlik a háttérben.

Úgy tűnik, hogy ilyen-olyan forrásból, de Perez biztosan tudott arról, hogy távoznia kell. A RaceFans két különböző, egymáshoz nem köthető forrásból is azt hallotta, hogy a mexikói Monzában “kihallgatta” a Racing Point vezetőségét, és megtudta, hogy Sebastian Vettel váltja jövőre. Nagyon azért nem kellett hallgatóznia: állítólag a csapat motorhome-jában Perez a vékony falakon keresztül simán meghallotta, ahogy a szomszédos szobában Lawrence Stroll csapattulajdonos arra utasította az istálló jogi tanácsadóját, hogy készítse elő a Vettel szerződtetéséhez szükséges dokumentumokat.

F1: Bizarr módon tudhatta meg Perez, hogy kirúgták 3

Lawrence Stroll

Stroll állítólag vázolta a szerződés tartalmát is, melyet meghallva Perez tudta, hogy nem szállhatott versenybe a némettel: nem számít ugyanis, mennyi pénzt hoz a szponzorain keresztül, a négyszeres világbajnok annak töredékével is beéri.