Egy Alfa Romeó-s idény után Charles Leclerc 2019-ben került be a Ferrarihoz a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel új csapattársaként. A maranellóiak saját neveltjének jól sikerült a debütáló év a legendás alakulatnál, azóta már 2024-ig le is kötötték, de kezdetben cseppet sem érezte magát kényelmesen a Scuderiánál, árulta el a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában.

„Kezdetben a Ferrarinál egész más volt, mint bármelyik korábbi csapattársammal, hiszen Seb nagy bajnok. Ahogy a Ferraritól, Sebtől is féltem először, ami teljesen normális, de valójában nagyon is józan és kedves ember” – kezdte a monacói.

„Rögtön jól kijöttünk egymással. A versengés is szerepet játszik a viszonyunkban, de sosem befolyásolja, hogyan beszélünk egymáshoz. Ami jó dolog. Voltak nehezebb pillanatok, mint például Brazíliában (amikor ütközött a két pilóta – a szerk.), előfordul az ilyesmi, de szerintem elég jól kezeltük a helyzetet, gyorsan túl tudtunk lépni rajta.”

Míg Leclerc még hosszú évekig marad, a tapasztalt Vettel az év végén távozik, így a monacóira marad, hogy vezéregyéniségként vigye előre a csapatot. A főnök, Mattia Binotto nemrég arról beszélt, hogy ezen a téren még fejlődnie kell a pilótának, és maga Leclerc is úgy érzi, sokat kell még tanulnia.

„Ez kulcsfontosságú, és talán a pályafutásom legnagyobb fejlődése: türelmesebbé kellett válnom. Kezdetben mindent azonnal akartam. Csak a dolgok negatív oldalát láttam. Légy türelmesebb, légy egy kicsit lazább – ezt a két dolgot tanácsolnám a fiatalabb önmagamnak” – magyarázta.

Leclerc-nek szüksége is lesz a türelemre és a pozitív hozzáállásra, hiszen a Ferrari komoly gödörbe került, rá és új csapattársára, Carlos Sainzra is sok küszködés, csalódás és kemény munka várhat a következő pár évben, mire újra az élmezőnybe kerülnek.