A Ferrari saját neveltje, Charles Leclerc mutatkozott be a maranellói csapatnál, és miután tavaly karácsonyra egészen 2024 végéig szóló új szerződést kapott, miközben tavasszal eldőlt, hogy nem hosszabbítanak a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, az is egyértelművé vált, hogy középtávon ő lesz a Scuderia első számú pilótája, rá építenek mindent.

A csapatfőnök, Mattia Binotto szerint a 22 éves versenyzői a pályán már most is kiemelkedő, de a rá osztott szerephez még fel kell nőnie.

„Úgy gondolom, hogy Charles nagyszerű versenyző, ez nem is kérdés. Mindannyian tudjuk ezt. Fantasztikus tehetség, nagyon gyors, képes csatázni, védekezni, előzni, a pályán egyértelműen csodálatos. Ebben a tekintetben semmit sem kell már bizonyítania” – mondta.

„De még nagyon fiatal, tapasztalatokat kell gyűjtenie, emberileg és a csapat vezéregyéniségeként fejlődnie kell. De ha valamire koncentrál most, az pontosan a vezetői készségei fejlesztése, az, hogy képes legyen a csapatot előrevinni, jobb eredményekhez juttatni, és szerintem jól is halad ezen a téren” – tette hozzá.

Leclerc mellett a jelenleg a McLarennél versenyző Carlos Sainz vezet majd 2021-től.