A Forma-1-ben és a szaksajtóban is közmegegyezés, hogy a Ferrari 2019-ben csalt a motorral, és bár a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem tudta ezt bizonyítani, így egy titkos tartalmú megegyezéssel zárták az ügyet, a vélt trükköket kizáró szabálymódosítások, szigorítások miatt esett vissza ennyire a maranellói csapat az idei évre.

A csapatfőnök, Mattia Binotto nemrég maga is utalt erre, igaz, akkor is hangsúlyozta, hogy csalásról nem volt szó. A vélekedés persze így is tartja magát, ami bosszantja is a Scuderia főnökét, egy frissebb megszólalásban élesen ki is kelt emiatt.

„Komolyan, szerintem nagyon sok baromságot beszélnek. Sok a szóbeszéd, de nekünk nem érdemes foglalkoznunk ezekkel, a saját dolgunkra kell koncentrálnunk” – nyilatkozta Monzában a brit Channel 4-nak.

„Ami az FIA-s megegyezést illeti, egyszerű a dolog: nem volt szabálytalanság, ennyi. Az F1-es szabályok nagyon bonyolultak, azóta pedig számos műszaki irányelvet adtak ki, a megegyezés pedig azért bizalmas jellegű, mert a szellemi termékeinket érinti. Azért nem kellene az egész világnak elmagyaráznunk, hogyan működik az erőforrásunk!” – folytatta.