Kilenc forduló, 18 futam után pillanatnyilag Michael Schumacher fia, Mick vezeti a 2020-as Forma-2-es bajnokságot, a fiatal német a Ferrari két másik neveltjével – Callum Ilott, Robert Svarcman – komoly esélyes a végső győzelemre.

A Ferrari főnöke, Mattia Binotto nemrég arról beszélt, hogy a kis Schumi gyakorlatilag garantáltan Forma-1-es lehetőséget kap (valamelyik Ferrari-partnernél, a Haasnál vagy az Alfa Romeónál), de a hétszeres világbajnok legenda fia egyelőre semmit sem vesz biztosra.

„Egyszerűen csak teszem a dolgom. Igen, a Forma-2-es bajnoki cím egyértelműen jelent valamit, természetesen figyelmet irányít az emberre. De nem garantált, hogy rögtön Forma-1-es ülést is hoz” – mondta Mugellóban a német RTL-nek.

Schumachernek igaza van abban az értelemben, hogy nem minden GP2-es/F2-es bajnok jutott az F1-be a siker után, de igen meglepő lenne, ha ezzel a névvel és a bajnoki címmel a tarsolyában 2021-ben nem lenne ott a száguldó cirkuszban, főleg, hogy bajnokként már kizárt, hogy újabb szezonban induljon az F2-ben.

A kis Schumi az interjúban azt is elárulta, hogy az annak idején az édesapjával jó viszonyban lévő Sebastian Vettel továbbra is amolyan mentorként segíti őt, „nagyon hasznos” tippeket, tanácsokat kapott tőle a karrierjét illetően.