A Ferrari 1000. Forma-1-es futamát is jelentő Toszkán Nagydíjon a jubileum megünneplésére pályára küldték a csapat legeredményesebb autóját, az F2004-est is, a Michael Schumacher utolsó, hetedik világbajnoki címét hozó járgányt a maranellóiak utánpótlásprogramjában szereplő fia, Mick Schumacher vezette.

Az elmúlt két szezonban a Forma-2-ben szereplő, idén a tavalyinál érettebben, magabiztosabban versenyző Micknek jó esélye van arra, hogy 2021-ben már az F1-ben szerepeljen, ám az őszi Eifel Nagydíj szervezői azt szeretnék, ha már idén, a Nürburgringen aktuális Forma-1-es autóban ülne a kis Schumi.

„Természetesen követjük a Mick Schumacher körüli fejleményeket. A Ferrari megerősítette, hogy idén még edzéslehetőséget kaphat. Természetesen nagyon megható sztori lenne, ha erre a Nürburgringen kerülhetne sor. A pályánk volt az édesapja nappalija, egy szakasz is az ő nevét viseli” – mondta a pálya főnöke, Mirco Markfort a Kölner Expressnek.

A hockenheimi Német Nagydíj pénzügyi okokból 2021-re kipottyant a Forma-1-es menetrendből, ám a koronavírus miatt újjászervezett naptárban helyet szorítottak a továbbra is kiemelkedően fontos Németországnak, a nagydíjat legutóbb 2013-ban rendező Nürburgring csapott le a lehetőségre. Az Eifel Nagydíjat az október 9-11-i hétvégén rendezik.