Egyes források már tudni vélték, hogy a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon Mick Schumacher a Ferrari valamelyik motorpartnerénél részt vehet az első szabadedzésen. Ez végül elmaradt, azonban a hétszeres világbajnok Michael fia a mugellói aszfaltcsíkon meghajthatja apja 2004-es világbajnoki autóját, a Ferrari ezredik nagydíját megünneplő rendezvénysorozat részeként.

Az azonban biztossá vált, hogy a maranellóiak nem várnak sokáig, még idén mélyvízbe dobják a Forma-2 bajnoki címéért még harcban lévő versenyzőt. “Lehetőséget adunk Mick Schumachernek, hogy első szabadedzésen vezessen. De a bejelentés később jön” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. “Még el kell intéznünk néhány dolgot.”

Ferrari: A kis Schumi debütálni fog az F1-ben 2 

“Örülök Mick F2-es teljesítményének. A fő fókusz számára továbbra is az F2, a bajnoki címért küzd, koncentráltnak kell maradnia” – értékelte teljesítményét Binotto, majd kitért Schumacher jövőjére is. “Mick nagy lehetőség vagy lehetőség előtt áll, jövőre az F1-ben vezethet. Fel kell erre készülnünk” – tette hozzá.

Arról nem esett szó, hogy melyik istálló versenygépébe ülhet bele hamarosan. A motorpartnerek, vagyis az Alfa Romeo és a Haas jöhetne szóba elsősorban, de Sebastian Vettel távozásával még a Ferrari sincs kizárva. Binotto, kihasználva a lehetőséget, néhány szót szólt a jövőre az Aston Martinhoz igazoló pilótáról. “Versenyzőként és emberként is kedvelem. Öröm ez a Forma-1 számára, jó a sportnak, hogy egy négyszeres világbajnok jövőre is itt lesz.”