A Forma-2-ben idén a Ferrari három neveltje is kiválóan szerepel, Callum Ilott, Mick Schumacher és Robert Svarcman pillanatnyilag a bajnokság első három helyét foglalja el.

A Ferrari jubileumi, 1000. Forma-1-es futamát jelentő hétvégi Toszkán Nagydíjon egyikük, a kis Schumi F1-es autót is vezet majd, legalábbis így tudja a német RTL.

A csatorna szerint a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fia az első szabadedzésen kap majd lehetőséget, a péntek délelőtti 90 percet valamelyik Ferrari-motorpartner, azaz az Alfa Romeo vagy a Haas egyik autójában töltheti majd.

Versenyhétvégén ugyan még nem, de a kis Schumacher vezetett már aktuális Forma-1-es autót, tavaly tavasszal a bahreini tesztelésen egy-egy napot kapott a Ferrari és az Alfa Romeo autójában.

Ami a Forma-1-es versenyülést illeti, Schumi és a feljebb említett két másik Ferrari-nevelt is esélyes a 2021-es bemutatkozásra, attól függően, hogyan zárják a Forma-2-es szezont, bár nem az eredmény lesz az egyetlen szempont.

„Úgy gondolom, nagyon szépen szerepelnek. Fejlődést mutatnak tavalyhoz képest. Robertnek ez az első F2-es éve, újoncként pedig általában nehezebb, de ehhez képest szépen teljesít, ahogy a másik két pilóta is. Ami a jövőt illeti, szerintem mindhárman megérdemelnék a Forma-1-es ülést, de meglátjuk, hogyan haladnak a továbbiakban” – mondta a múlt hétvégén Monzában a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

„Hogy csak az eredmény számít-e majd? Nem. Úgy gondolom, hogy egy versenyző esetében fontosabb, hogy lássuk a fejlődést, és szerintem mindannyian fejlődnek is” – tette hozzá.