Mióta a Nemzetközi Automobil Szövetség szigorította az időmérőn használható speciális motorüzemmódokat, már a második Forma-1-es kvalifikációt láthattuk. Sem a monzai, sem a mugellói helyosztó nem okozott meglepetést, mindkét alkalommal a Mercedes párosa szerezte meg az első rajtsort – a toszkán időmérőn Lewis Hamilton konkrétan 365 ezredmásodperccel volt gyorsabb a harmadik Max Verstappennél.

Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke azonban azt gondolja, a helyzet jobb lett a szigorítás óta. Szerinte még ennél is nagyobb lenne a differencia, ha nem változott volna semmi. “Megmondhatod: nem vagyunk annyira messze, mint a korábbi versenyeken” – mondta az osztrák televízió riporterének. “Ha még mindig lennének időmérős módok, biztosan egy másodperccel lassabbak lennénk.”

F1: Erre volt jó a partimód betiltása 2

Helmut Marko

Az osztrák szakember egyébként már várja az első Toszkán Nagydíjat. “Jól felkészültünk a versenyre, remekül állunk. Mindenesetre, a harmadik hely biztosnak tűnik” – mondta. Pilótáik, Max Verstappen és Alexander Albon a 3-4. helyről várhatják a vasárnapi rajtot.