Többek között Lewis Hamilton – több ízben – is kritizálta a Red Bull felállását, mondván, a Max Verstappennel szemben jócskán alulteljesítő Alexander Albonnal olyan, mintha egyszemélyes csapat lenne a Milton Keynes-i gárda. Legutóbbi megszólalása után már Dr. Helmut Marko utasította rendre a Mercedes britjét. A Forma-1-es Toszkán Nagydíj időmérőjén viszont jól szerepelt Albon, 4. lett csapattársa mögött, igaz, ezúttal is kapott bő négy tizedmásodpercet a hollandtól.

A thai-brit pilóta így értékelte idei legjobb időmérőjét: „Mindig azt érzed, hogy lehetne jobb is. Úgy gondolom, az első Q3-as köröm rendben volt, néhány helyen viszont maradt ott idő. Negyedik vagyok, aminek örülök” – nyilatkozott a Sky Sports F1-nek, majd a vasárnapi versenyre előretekintve hozzátette: „Egy dobogó szép lenne. Hosszú verseny lesz, ráadásul eddig nem is voltam a legjobb a rajtoknál, de meglátjuk majd, mi lesz.”

„Elég nehéz lesz itt előzni, a gumikopás viszont jónak tűnik. Tiszta levegőben közelebb kerülhetünk” – utalt a Mercedesekre a Red Bull versenyzője.