A mercedeses Lewis Hamilton a Belga Nagydíj után arról beszélt, hogy sajnálja, hogy a Red Bull Racing amolyan egypilótás csapatként működik, szerinte ugyanis erősebb csapattárs kellene Max Verstappen mellé.

A hatszoros világbajnok megjegyzésére először Monzában reagált az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko, az osztrák akkor azt állította, 2019 nyarán, épp az angol hívogatta őket azzal, hogy Pierre Gasly helyett adjanak lehetőséget Alexander Albonnak a nagycsapatnál.

Hamilton Gasly monzai futamgyőzelme után újra a Red Bull pilótapolitikáját kritizálta, arról beszélt, hogy a franciával igazságtalanul bántak, amikor egy évvel ezelőtt lefokozták.

Markót az újabb kibicelés rendesen bepöccentette.

„Az igazság az, hogy Lewis nem hívott minket 2019-ben, de egy repülőúton megkereste Christian Horner csapatfőnököt, és azt javasolta, hogy Pierre Gasly helyett ültessük Albont az autóba” – kezdte korábbi kijelentése pontosításával az osztrák a német Sport1-nek nyilatkozva.

„A(z erősebb csapattársat illető) megjegyzése nem érdekel minket. Akit tavaly ki akart dobatni, az most megnyerte az Olasz Nagydíjat az AlphaTauri csapatunkkal” – folytatta.

„Fogalmam sincs, Hamilton miért érzi úgy, hogy bele kell szólnia. De nekünk mindegy is, hogy mi a kívülállók véleménye” – szögezte le.

Marko az Olasz Nagydíj után már azt is jelezte, hogy pillanatnyilag nem téma számukra, hogy az idén remeklő Gaslyt és a küszködő Albont újra kicseréljék.