Lewis Hamilton 95. Forma-1-es pole-ját hozta a Toszkán Nagydíj kvalifikációja, miután Valtteri Bottas utolsó körébe a renault-s Esteban Ocon okozta sárga zászlós fázis szólt közbe, így a másik Mercedesszel kénytelen volt beérnie a második hellyel – a különbség így is csak századokban mérhető. A monzai kilengés után Max Verstappen visszarepítette a Red Bullt a harmadik rajtkockába.

Az első három helyezettel 2009 világbajnoka, Jenson Button készítette az interjúkat.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Őszintén szólva ez egy eléggé nehéz hétvége volt eddig. Maga a pálya fenomenális, tele van kihívásokkal. Láthatták, hogy Valtteri tegnap és ma reggel is gyorsabb volt nálam, ugyanakkor a háttérben keményen dolgoztam azon, hogy javítsak az íveimen és a beállításaimon. Remek munkát végeztek a mérnökeim és a szerelőim, így végül sikerült összeraknom azt a kört, amire szükségem volt. Valtteri nagyszerűen dolgozott, tolt engem, de nagyon örülök, hogy enyém a pole!”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „A sárga zászló határozottan keresztbe tett nekem. Pedig még több volt bennem, csak lehetőség nem jutott arra, hogy bizonyíthassam. Emiatt csalódott vagyok, ugyanis egész hétvégén gyors voltam. Holnap hosszú lesz az út az 1-es kanyarig, a szembeszél még segíthet nekem.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Személy szerint nem számítottam arra, hogy a pole-ért fogok harcolni, de összességében ez a hétvége eddig biztatóan alakult. Monza után sikerült visszavágnunk, így örülhetünk most a harmadik helynek. A szél egy kicsit megakasztott a Q3-ban, így az első köröm nem volt valami lenyűgöző, a második valamivel annál jobb. Azt gondolom, a pálya ugyanolyan volt a szél miatt, ez elég trükkös. Ezen az aszfaltcsíkon bámulatos vezetni, így ez az időmérő mégiscsak nyújt valami különlegeset.”