Charles Leclerc tavaly szép bemutatkozóévet produkált a Ferrarinál, a monacói mindenkinél több, hét pole-t szerzett, az egyéb dobogós helyezései mellett pedig Spában és Monzában megszerezte pályafutása első két Forma-1-es futamgyőzelmét is, ehhez képest idén a versenyképtelen, lassú, nehezen vezethető vörös autóban küszködik (igaz, így is összejött neki két dobogó).

Leclerc mostanra a bajnokság 7. helyére csúszott vissza, többek között a mclarenes Lando Norris is megelőzte, aki az ausztriai dobogójának és további erős pontszerzéseinek köszönhetően az 5. A fiatal angolt a brit Sky Sports kérdezte arról, sajnálja-e ferraris kollégáját.

„Nem, egyszerűen így mennek a dolgok. Miért is sajnálnám? Tavaly már dobogós helyezései, futamgyőzelmei voltak, ezt sem sokan tapasztalják meg. Csak azért sajnáljam, mert bizonyos körülmények miatt most nincs olyan jó autója, rosszabb éve van? Egyszerűen csak nem hozzák az eredményeket, amiket várnak tőlük” – felelte.

Norris: Miért sajnáljam Leclerc-t? 2

Norrist jövőre érkező új csapattársa, a jelenleg renault-s Daniel Ricciardo teljesítményéről is megkérdezték, amire a kettejük között már most alakuló ugratós hangnemben válaszolt.

„Volt pár jó előzése, amióta a Renault-nál van, de messze nem olyanok, mint a Red Bull-lal! A Red Bullban bárki hősnek látszik. Pierre (Gasly) is hősnek tűnt az előzéseivel, Alex (Albon) is, Max (Verstappen), Sebastian (Vettel), Daniel szintén!” – magyarázta mosolyogva.

Ricciardo mellett Norris mostanra a mezőny másik mókamesterévé nőtte ki magát, de a 20 éves pilóta azt mondja, azért nagyon is komolyan veszi a Forma-1-es munkát.

„Igen, szoktam mókázni, viccelődni, talán azért, mert ez igazán kontrasztos a paddockban lévő és a Forma-1-ben az elmúlt 10 évben megfordult emberek viselkedésével. Az F1 nagyon professzionális sportág, nagyon komoly pénzek, állások múlnak rajta, látom ezt az oldalát is, komolyan is veszem. De ettől még szeretném élvezni az életet, nem akarok csak zord képet vágni és biccenteni.”