Carlos Sainz a Magyar Nagydíjon leendő ferraris csapattársát, Charles Leclerc-t simán megelőzte a pályán a McLarennel, vagyis a jelenlegi erőviszonyok alapján jövőre egy gyengébb autóba – 2021-re is maradnak az idei modellek – kell majd átülnie a spanyolnak.

A McLaren 41 ponttal jelenleg harmadik, míg a Ferrari 27 ponttal csak ötödik a konstruktőrök között. Lando Norris már elkezdte ugratni csapattársát az átigazolás miatt.

“Volt már néhány poén, de semmi komoly. Tudom, milyen a karma, és hogy milyen gyorsan tud fordulni a kocka” – mondta Norris.

“Lesznek még olyan versenyek idén, ahol a Ferrari simán legyőz minket, és akkor Carlos mondhatja majd, hogy ‘na, ki nevet a végén?’ A Ferrari megtalálja majd a módját, hogy újra nagyon versenyképes legyen.”

“De most van lehetőségünk arra, hogy legyőzzük a Ferrarit, hogy egy egész szezonon át harcoljunk velük. Sokat jelentene számunkra csapatként, ha le tudnánk győzni egy éveken át az élmezőnybe tartozó csapatot, ez megmutatná, mekkorát léptünk előre.”