A McLaren összesen harminc pontot gyűjtött a monzai Olasz Nagydíjon, a 2014-es Ausztrál Nagydíj óta nem volt ilyen jó hétvégéje a csapatnak. Nemcsak a wokingiak örülnek a jó szereplésnek, Daniel Ricciardo is dörzsöli a tenyerét.

Carlos Sainz jövőre már a Ferrarinál versenyez Sebastian Vettel helyén, míg a spanyolt Daniel Ricciardo váltja – még jó, hogy feldobja leendő csapatának jó szereplése.

“Nagyon jónak tűntek” – állapította meg Ricciardo. “Második és harmadik helyen álltak a piros zászló előtt, szóval akár még jobb nap is lehetett volna. De egész hétvégén megvolt a tempójuk.”

“Tudtam, hogy versenyképesek lehetnek, de nem számítottam olyan jó teljesítményre, amit a versenyen és az időmérőn mutattak. Biztosan találtak valamit, ez egy nagy eredmény.”

Sainz szerint egy megszakítás nélküli, normál lefutású Olasz Nagydíjon is meglett volna a McLaren második helye. “Nagyon-nagyon közel voltunk. De őszintén szólva egy normál versenyen is Lewis mögött végeztünk volna a második helyen, mert nagyon jó volt a tempónk” – fogalmazott Sainz.

“Balszerencsénk volt a biztonsági autóval, utána remek munkát végeztünk a felzárkózással. Büszkének kell lennünk erre az eredményre, főleg az autó tempójára.”