Franciaország

Le Figaro: “Pierre Gasly révén Franciaország visszakerült a Forma-1 csúcsára. Ki gondolta volna, hogy a franciák 2020. szeptember 6-án új F1-es futamgyőztest ünnepelhetnek? Több mint 24 évvel Olivier Panis 1996 májusában aratott monacói sikere után a fordulatokkal és feszültséggel teli Olasz Nagydíjon újra felcsendült a francia himnusz.”

Olaszország

La Repubblica: “Kettős kiesés a Ferraritól Monzában, ami 1995 óta nem fordult elő. A katasztrofális időmérő edzés után az előző nagydíjhoz hasonlóan ismét megbukott a maranellói csapat.”
Corriere dello Sport: “Rémálom a Ferrari számára: dupla kiesés Monzában. Hőstett Gaslytól. Az Olasz Nagydíj hihetetlen volt!”

Nagy-Britannia

The Guardian: “A francia Pierre Gasly, az Olasz Nagydíj győztese érzelmesen reagált, hitetlenkedve, ugyanakkor extázisban és büszkén élte át a sikert. Ezzel ellentétben Lewis Hamilton biztosnak tűnő győzelme egy pillanat alatt odalett, és ezzel mindannyian leckét kaptunk abból, hogy az autó- és motorsport olykor kegyetlen tud lenni.”
Daily Mirror: “Valójában Lewis Hamilton büntetése nyitott utat a meglepetés-győztesnek, a francia Pierre Gaslynak, aki Monzában egy hihetetlen diadallal ajándékozta meg a hazai környezetben versenyző AlphaTauri csapatát.”
The Telegraph: “Hamilton hibája teremtette meg a lehetőségét annak, hogy az év legjobb versenyét láthassuk Monzában, ahol új lendületet kapott az utóbbi időben egyre inkább unalomba fulladó sportág.”

Spanyolország

La Vanguardia: “Carlos Sainz karnyújtásnyira volt pályafutása első Forma-1-es győzelmétől. A madridi versenyző nagyszerűen zárkózott fel Pierre Gaslyra, aki egy őrült versenyen aratta karrierje első F1-es sikerét.”
Marca: “Carlos Sainz közel járt a mennyországhoz. Monzában így is pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, és ő lett a negyedik spanyol versenyző Alfonso de Portago, Fernando Alonso, valamint Pedro de la Rosa után, aki legalább második helyen ért célba egy Forma-1-es futamon. Felejthetetlen nap volt az autóversenyzés egyedülálló helyszínén, a sebesség szentélyében, ahol Sainz távol tudta tartani magától a riválisokat.”
AS: “Keserédes dobogó Carlos Sainz számára. Ki gondolta volna, hogy az Olasz Nagydíjon elért második hely, pályafutása második dobogós helyezése csak félig-meddig lesz sikernek tekinthető? Monza őrült, hihetetlen versenyt hozott, a madridi pilóta zseniális volt, de 2020. szeptember 6-a az a nap lett, amikor Pierre Gasly az AlphaTaurival élete első Forma-1-es győzelmét aratta.”

Ausztria

Kurier: “Húsz kör után minden jel arra utalt, hogy egy unalmas verseny végén Lewis Hamilton lesz a győztes. A címvédő magabiztosan száguldott az élen, de aztán hirtelen minden megváltozott. Egy eseményekben gazdag, történelmi nagydíj végén az AlphaTauri, egykori Toro Rosso istálló örülhetett, mégpedig francia pilótája, Pierre Gasly első futamgyőzelmének.”