Franciaország

Le Figaro: “Pierre Gasly révén Franciaország visszakerült a Forma-1 csúcsára. Ki gondolta volna, hogy a franciák 2020. szeptember 6-án új F1-es futamgyőztest ünnepelhetnek? Több mint 24 évvel Olivier Panis 1996 májusában aratott monacói sikere után a fordulatokkal és feszültséggel teli Olasz Nagydíjon újra felcsendült a francia himnusz.”

Olaszország

La Repubblica: “Kettős kiesés a Ferraritól Monzában, ami 1995 óta nem fordult elő. A katasztrofális időmérő edzés után az előző nagydíjhoz hasonlóan ismét megbukott a maranellói csapat.”
Corriere dello Sport: “Rémálom a Ferrari számára: dupla kiesés Monzában. Hőstett Gaslytól. Az Olasz Nagydíj hihetetlen volt!”

Nagy-Britannia

The Guardian: “A francia Pierre Gasly, az Olasz Nagydíj győztese érzelmesen reagált, hitetlenkedve, ugyanakkor extázisban és büszkén élte át a sikert. Ezzel ellentétben Lewis Hamilton biztosnak tűnő győzelme egy pillanat alatt odalett, és ezzel mindannyian leckét kaptunk abból, hogy az autó- és motorsport olykor kegyetlen tud lenni.”
Daily Mirror: “Valójában Lewis Hamilton büntetése nyitott utat a meglepetés-győztesnek, a francia Pierre Gaslynak, aki Monzában egy hihetetlen diadallal ajándékozta meg a hazai környezetben versenyző AlphaTauri csapatát.”
The Telegraph: “Hamilton hibája teremtette meg a lehetőségét annak, hogy az év legjobb versenyét láthassuk Monzában, ahol új lendületet kapott az utóbbi időben egyre inkább unalomba fulladó sportág.”

Spanyolország

La Vanguardia: “Carlos Sainz karnyújtásnyira volt pályafutása első Forma-1-es győzelmétől. A madridi versenyző nagyszerűen zárkózott fel Pierre Gaslyra, aki egy őrült versenyen aratta karrierje első F1-es sikerét.”
Marca: “Carlos Sainz közel járt a mennyországhoz. Monzában így is pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, és ő lett a negyedik spanyol versenyző Alfonso de Portago, Fernando Alonso, valamint Pedro de la Rosa után, aki legalább második helyen ért célba egy Forma-1-es futamon. Felejthetetlen nap volt az autóversenyzés egyedülálló helyszínén, a sebesség szentélyében, ahol Sainz távol tudta tartani magától a riválisokat.”
AS: “Keserédes dobogó Carlos Sainz számára. Ki gondolta volna, hogy az Olasz Nagydíjon elért második hely, pályafutása második dobogós helyezése csak félig-meddig lesz sikernek tekinthető? Monza őrült, hihetetlen versenyt hozott, a madridi pilóta zseniális volt, de 2020. szeptember 6-a az a nap lett, amikor Pierre Gasly az AlphaTaurival élete első Forma-1-es győzelmét aratta.”

Ausztria

Kurier: “Húsz kör után minden jel arra utalt, hogy egy unalmas verseny végén Lewis Hamilton lesz a győztes. A címvédő magabiztosan száguldott az élen, de aztán hirtelen minden megváltozott. Egy eseményekben gazdag, történelmi nagydíj végén az AlphaTauri, egykori Toro Rosso istálló örülhetett, mégpedig francia pilótája, Pierre Gasly első futamgyőzelmének.”

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Getty Images