Zavartalanul nyerte Lewis Hamilton a Forma-1-es Belga Nagydíjat, csapattársa, Valtteri Bottas előtt. A Mercedes finnje nem igazán támadta hatszoros világbajnok csapattársát a 44 kör során, sőt, egyszer rá is szóltak a bokszból, hogy az egyszeri többlet motorteljesítményt csapattárs ellen nem ér használni.

A rádiózás szerint előre megbeszélt utasítás Bottas számára új információ volt. “Sohasem hallottam erről” – mondta a finn verseny közben. Az 51. dobogóját megszerző pilótát erről is kérdezték a leintés után. Az autóban elhangzott mondatait a kiszállás után is fenntartotta, de finomított fogalmazásán.

F1: Bottas nem tudott a csapatutasításról 2

Valtteri Bottas

“Valójában fogalmam sem volt erről” – utalt Bottas a tiltásra. “Talán említették, de nem emlékszem rá. A rajtnál jó lehetőségem lett volna előzni, de Lewis jól teljesített. Nem volt olyan gyors az első kanyar kijáratán, ezért én sem tudtam kigyorsítani, emellett hátszél fújt az 5-ös kanyarba menet, így a szélárnyéknak sem volt akkora hatása” – elemezte a helyzetet a finn.

“Ugyanez volt a helyzet az újraindításnál is” – folytatta, utalva abiztonsági autós időszakra. “Ezek lehettek volna a legnagyobb lehetőségeim, mert egyébként ugyanabban az autóban ülünk és Lewis hiba nélkül vezetett. Több pontot szerzett a hétvégén, de legalább egy tiszta, problémamentes hétvége volt. Persze kellenek a futamgyőzelmek, ezért örülök, hogy következő hétvégén egy újabb lehetőségem lesz” – tekintett előre.