A Lewis Hamilton győzelmével záruló Forma-1-es Belga Nagydíj állóvizét egy nagy baleset kavarta fel: a tizedik körben Antonio Giovinazzi csapta falnak Alfa Romeóját, a visszacsapódó roncsokat és alkatrészeket pedig nem tudta elkerülni a mögötte érkező Williams-versenyző George Russell. A csúnya incidens miatt a biztonsági autót is a pályára küldték, de sem az olasz, sem a brit pilótának nem esett baja.

Giovinazzi elárulta, kiforgását az autó hirtelen túlkormányzottá válása okozta. “Sajnos semmit sem tehettem” – mondta az olasz, aki tavaly is autót tört Belgiumban. “Sajnálom a történteket. Most ki kell ürítenem a fejemet, hogy Olaszországra figyeljek” – tekintett előre az alfás. “Nagyon sajnálom Russellt, amiért tönkretettem a versenyét. Sajnálatos, ami történt. Bocsánat.”

Az incidens másik kárvallottja, Russell is megszólalt. A williamses szerencsétlennek és elkerülhetetlennek nevezte a balesetet a csapatrádión, a paddockban pedig a glória fontosságát emelte ki. “Ha jobbra hajtottam volna, Antonio autójába mentem volna, bal oldalon pedig a guminak csapódtam” – mesélte.

“Azt el kell mondanom, hogy a glóriával sokkal biztonságosabb lett az autó. Amikor láttam, hogy ez a masszív kerék felém tart, őszintén szólva igencsak rémisztő volt. Hálás vagyok, hogy van glória az autón. Rendben vagyok egyébként, csak kicsit frusztrált. De ilyen néha a versenyzés” – tette hozzá a brit pilóta.