Csütörtök délután tudta meg, pénteken, az első szabadedzés előtt negyed órával vált biztossá, hogy a koronavírus-fertőzött Sergio Perez helyett vezethet majd a Brit Nagydíjon a csapat korábbi pilótája, a visszahívott Nico Hülkenberg.

A Forma-1-ből tavaly év végén kipottyant német pénteken és szombaton mindent beleadva készült, a helyzet váratlanságához képest tisztességesen helyt is állt, ám a lehetőség könnyen jött, könnyen ment: a silverstone-i rajtrácsra már nem jutott el Hülkenberg, a Racing Pointja elromlott a futam előtt.

A csapat vizsgálata szerint egy fránya csavar szúrt ki a némettel – és persze az egész alakulattal.

„Úgy tűnik, a kuplungházban eltörött egy csavar, ami aztán megszorult, így a motor nem tudott fordulni. Korai lenne még a pontos okról találgatni, de a csavar eltört, hogy anyaghiba volt-e, vagy túlhúzták, nem tudom. Meg kell vizsgálnunk, aztán korrigálnunk kell” – nyilatkozta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

A csapatvezető hozzátette, hogy a csavar a Mercedes erőforrásához tartozik, nem a Racing Point gyártja vagy szerzi be.

Szafnauer kiemelte, hogy Hülkenberg kiváló munkát végzett az autóhoz való alkalmazkodás terén, de nagyon sajnálja, hogy a német nem indulhatott a versenyen, mert ott további értékes tapasztalatokat, na és persze talán pontokat is szerezhetett volna.