Alaposan felforgatta Nico Hülkenberg hétvégi terveit az, hogy a Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Perez koronavírusos. A rózsaszín alakulathoz beugró német ugyan csak három futamot hagyott ki, azonban így sem volt könnyű dolga, minimális felkészülés után azonnal a Brit Nagydíjon kellett teljesítenie.

A szombati időmérőt a 13. helyen zárta Hülkenberg – ez ugyan elmarad csapattársa, Lance Stroll hatodik rajthelyétől, ám a riválisokat így is lenyűgözte a német teljesítménye. “Örül, hogy itt lehet. Itt is kell lennie, szerintem még mindig érdemel egy helyet a rajtrácson” – mondta róla Max Verstappen, a Red Bull versenyzője.

A német vezetési tudása nem kopott meg, ám ami a fizikai állóképességet illeti, van még min dolgoznia, legalábbis így látja a holland. “Az első szabadedzés után láttam, hogy a fejét oldalra dönti. Hosszú nyaka van, ez az F1-ben nem a legjobb dolog, beszéltem vele erről korábban, mikor még aktív pilóta volt.”

“Annyit edzhet az ember, amennyit akar: amikor először mész egy Forma-1-es autóval ekkora sebességgel, főleg ezen a helyszínen, az fájni fog. Minden nap lehet edzeni, de 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy amikor reggel felkelt, fájt a nyaka.”

A Mercedes címvédője, Lewis Hamilton szerint Hülkenberg úgy vezetett, mintha el sem hagyta volna az F1-et. Ő is kiemelte, hogy a nyak komoly terhelésnek van kitéve. “Ám ő általában mindig jó kondiban van” – mondta a hatszoros világbajnok.

“Az autó megértése, talán ez a legnagyobb rész” – utalt a brit a németre váró fontos feladatok egyikére. “Amikor az ember nem ismeri az autót, a rendelkezésre álló eszközeit, el sem tudom mondani, mekkora hátrányt jelent ez neki. De ő egy nagyszerű versenyző, és ha bárki is képes arra, hogy ezt így megcsinálja, akkor ő az, biztos vagyok benne.”