A Racing Point csütörtök este közölte, hogy az első, bizonytalan eredményű teszt után a második már egyértelműen pozitív lett, így a koronavírus-fertőzött Sergio Perez nem vesz majd részt a hétvégi Brit Nagydíjon.

A 30 éves mexikói versenyző pótlásának bejelentését későbbre ígérték, mostanra viszont itt van: Lance Stroll mellé Nico Hülkenberg ül Silverstone-ban.

A pár hét múlva 33. születésnapját ünneplő német elég kézenfekvő választás volt, hiszen tavaly év végéig a Forma-1-ben vezetett, ráadásul 2011-ben tesztpilótaként, 2012-ben, majd 2014-16 között versenyzőként szolgált a silverstone-i csapatnál, gyakorlatilag hazatér.

A versenyzőt az első edzés előtti utolsó pillanatban jelentették be, ugyanis rajta is el kellett végezni a gyorsteszteket, mielőtt beléphetett volna a paddockba.

A 2019 végén a Renault-tól ejtett Hülkenberg tavasszal arról beszélt, hogy szeretne még visszatérni, sose lehet tudni, mit hoz a sors, az idei év, és tessék, meg is kapta a lehetőséget.

Érdekesség, hogy Hülkenberg számára nem volt idő saját versenyfelszerelést készíteni, így újdonsült csapattársa, Lance Stroll overalljait használja. A két versenyző hasonló termetű, magasságukban mindössze két centi eltérés van.

“Éppen úton voltam a Nürburgring felé egy másik versenyprojekt miatt, amikor Otmar Szafnauer felhívott. Ez kevesebb mint 24 órája volt, szóval ez most elég szürreális érzés” – mondta Hülkenberg közvetlenül a beugrás előtt.

“Szeretem a nagy kihívásokat, és ez egész biztosan az. Nehéz helyzet ez a Racing Point és Checo számára is, aki ráadásul a barátom, egykori csapattársam. Gyors gyógyulást kívánok neki, a csapat számára pedig a lehető legjobb eredményt próbálom elérni.”

„Tíz perccel ezelőttig mi magunk sem tudtuk, hogy Nico beszállhat-e. Ismerjük őt, a szimulátorunkban is ült már, és nem mellesleg tehetséges is. Az F1-nek viszont tanulnia kell ebből, úgy tűnik, még jobban kell vigyázni minden csapattagra” – nyilatkozta Szafnauer.