Sergio Perez kihagyja a Brit Nagydíjat, és talán a következő silverstone-i hétvégét is, mert csütörtökön pozitív koronavírustesztet produkált.

F1: Ezt üzente a világnak a koronavírusos pilóta 1

Perez a Magyar és Brit Nagydíj közötti két hétben járt Mexikóban és Olaszországban is, a pozitív tesztje után a felesége több képet is törölt a közösségi médiából.

F1: Ezt üzente a világnak a koronavírusos pilóta 3

A karanténban ülő Perez a Twitteren üzent, azt állítja, eredetileg egy baleset miatt utazott haza. “Nagyon el vagyok keseredve, ez pályafutásom egyik legszomorúbb napja” – mondta Perez.

“Sokat készültem erre a hétvégére, hogy százszázalékos legyek, a csapat is nagyszerű munkát végzett az autóval. Ami történt, megmutatja, mennyire sebezhetőek vagyunk ezzel a vírussal szemben.”

“Magyarország után az FIA és a csapatom összes utasítását követtem a hazautazásom kapcsán. Édesanyámat látogattam meg, akinek volt egy nagy balesete, amint kiengedték a kórházból, találkozni akartam vele.”

“Aztán visszatértem Európába, követtem a protokollokat, nem tudom, hol fertőzödtem meg. Egyáltalán nincsenek tüneteim.”

“Szeretném megköszönni a versenyzőtársaimnak a támogatást, amit kaptam, biztos vagyok benne, hogy erősebben fogok visszatérni. Vigyázzatok magatokra és a családotokra!”