A Racing Point késő délután jelentette be, hogy versenyzőjük, Sergio Perez koronavírus-tesztjének eredménye bizonytalan lett, így a biztonság kedvéért a mexikói önkéntes karanténba vonult, amíg egy újabb teszt egyértelmű eredményt nem ad.

A megismételt vizsgálat sajnos már egyértelműen pozitív lett, a 30 éves pilóta fertőzött, közölte a csapat csütörtök este.

Perez jól érzi magát, de természetesen marad elkülönítve, nem indul a hétvégi Brit Nagydíjon, és bár a csapat ezt nem tette hozzá, minden bizonnyal a jövő hétvégi fordulót is kihagyni kényszerül.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tudatta, hogy a kontaktkutatást már lefolytatták, a pilótával érintkezésbe került személyeket is elkülönítették.

A Racing Point hozzátette, hogy mindkét autójukat indítani kívánják Silverstone-ban, a pótlásról később adnak tájékoztatást.

A silverstone-i csapat a műszaki partner Mercedeshez fordulhat tartalékosért, igaz, sok választás nem lesz, ugyanis egyikük, Stoffel Vandoorne Berlinben van a Forma-E ottani szuperfordulóján, így csak a másikuk, az egykori Sauber- és Haas-pilóta, a szintén mexikói Esteban Gutierrez elérhető.

A Motorsport.com az akkor még Force India néven futó alakulatnál 2012-ben, majd 2014-16-ban versenyző, Renault-tól való tavaly év végi elküldése után ülés nélkül maradt Nico Hülkenberget is esélyes beugróként említi.

Az ESPN mexikói kiadása arról ír, hogy Perez a családjával tengerparti üdülésen vett részt a múlt héten, felesége fotókat is posztolt erről az Instagramon, melyeket később törölt.