Épphogy lemaradt a Q3-ról a koronavírusos Sergio Pérez helyén visszatérő Nico Hülkenberg a Forma-1-es Brit Nagydíj kvalifikációján, így csak a 13. rajtkockából várhatja a vasárnapi rajtot a német, míg Lance Stroll a 6. helyről, eltérő gumitaktikával felfegyverkezve indulhat.

„Úgy gondolom, ennél több volt a potenciál az időmérőben, nem sikerült kiaknázni a lehetőségeket, de nagyon kemény volt ilyen körülmények között. Nem is lehetett mindent kihozni az autóból” – kezdte az időmérővel kapcsolatos gondolatait a német.

F1: „Ezek az autók szörnyetegek” 2

„Rendkívül kicsik voltak a különbségek, nem is volt messze a Q3” – magyarázta a Sky Sports F1-nek. „Próbáltunk játszani a különféle keverékekkel, eléggé trükkös volt, a ritmus szempontjából is. Ennyi volt a mai napban.”

„Szerintem az első tízben indulók mind a közepes gumikon indulnak, érdekes lesz majd látni. Ezzel az autóval bármilyen szituációba csöppenek, új számomra, ráadásul mindegyikhez gyorsan kell alkalmazkodnom” – tekintett előre a versenyre.

Hülkenberg nem győzött csodálkozni azon, mennyire különbözőek a mostani autók, pedig nem olyan régen, mindössze tavaly év végén került ki a Forma-1-es körforgásból. „Ezek az autók szörnyetegek. Sosem tapasztaltam még ekkora G-erőket. Nagyon kemény” – jegyezte meg döbbenten.