Kettős pontszerzés küszöbén állt a McLaren idei első hazai versenyén, a Forma-1-es Brit Nagydíjon, habár a szabadedzéseken gyengébb formáját mutatta a tavalyi évhez képest is jelentősen javuló wokingi együttes. Csakhogy az utolsó körök eseményei a csapatot is érintették, Carlos Sainz ugyanis egyike volt azoknak, akik defektet kaptak.

Az összetettben a tizedik helyre visszaeső mclarenes balszerencséjével Danyiil Kvjat, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton sorsára jutott, bár a világbajnoki éllovas három keréken is megnyerte a futamot.

A spanyol versenyzőnek így az utolsó előtti kör végén ki kellett jönnie kerékcserére, de pontokat már nem tudott menteni: csak a 13. helyen intették le, holott akár negyedik is lehetett volna. „Nem hazudok, csalódott vagyok” – nyilatkozta a verseny után a spanyol. „Az utolsó két körig minden rendben zajlott, így sem a csapatot, sem magamat nem tudom okolni.”

„Tudtuk, hogy a versenyen jelentős szerepe lesz a gumiknak, ez végül defektekben csúcsosodott ki. Általánosságban véve sem voltam valami szerencsés az első három-négy versenyhétvégén, ma azonban sok pontok buktunk ezzel.”

„Azt gondolom, csapatként így is remekül fejlődünk, az autónkkal is sikerült megtennünk egy lépést a múltkori versenyhez képest. Sajnos a versenyeken még szenvedünk a Renault-val szemben, így ezen még dolgoznunk kell. Ennek ellenére ma előttük kellett volna végeznünk” – értékelte a csapat teljesítményét Sainz.

F1: Sokba került a McLarennek a defekt 4

Lando Norris ezzel szemben ismét nagyot hajrázott, ötödik helye újabb értékes pontokat jelentett, így az egyéni értékelésben is kitartóan őrzi negyedik pozícióját. Pedig a brit ifjonc egyáltalán nem érezte úgy, hogy könnyű dolga lett volna.

„Nagyon nehéz versenyünk volt, úgy érzem, a tegnapi naphoz képest nem volt meg a legjobb tempónk. Úgy tűnt, a Renault-k gyorsabbak nálunk. Nem tudtuk úgy használni a gumikat, ahogy szerettük volna, de a bokszkiállást követően sikerült jó helyen zárnom” – fogalmazott röviden Norris.