Elképesztő történések ébresztettek fel mindenkit a kissé álmoskás Forma-1-es Brit Nagydíjon: az 52 körös silverstone-i megmérettetés utolsó két körében a hárman is defektet kaptak, köztük a győztes Lewis Hamilton is.

A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy négy gumi lyukadt ki a versenyen: ezek közül az első Danyiil Kvjaté volt, aki az AlphaTaurival a pálya híres Maggots-Becketts kanyarkombinációjában veszítette el az irányítást autója felett, miközben a 11. helyen haladt. A versenyző azonnal bocsánatot kért csapatától a látványos baleset után, ám visszanézve a felvételeket már közel sem olyan egyértelmű, hogy vajon ő hibázott, a Pirelli termékével volt gond vagy esetleg valamilyen törmelék számlájára írható az incidens.

“Még mindig nem értem, mi történt” – kezdte Kvjat. “Sok kapcsolót állítottam a kormányon, és összezavarodtam, a piros rázókő pedig kiforgatta az autót, egyáltalán nem számítottam erre. Nem igazán néztem ekkor a pályát, mert problémák akadtak az autóval, és a paramétereket kellett állítgatnom a képernyőn.”

“Remek versenyem volt, de rohadtul csalódott vagyok most” – summázta versenyét az orosz pilóta.