A Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzése előtt csak percekkel derült ki, hogy a csütörtökön pozitív koronavírus-tesztet produkáló Sergio Perez helyére Nico Hülkenberg érkezik a Racing Pointhoz. A német helyettes korábban versenyzett már a silverstone-i székhelyű csapatnál, a választás pedig nem tűnik rossznak, elnézve az eddigi eredményeit a rózsaszín autóval.

A Racing Point a műszaki partner Mercedeshez is fordulhatott volna tartalékosért: ekkor Esteban Gutierrez, az egykori Sauber- és Haas-pilóta jöhetett volna szóba, és sokáig őt is várták a szerepre. A szintén mexikói versenyző azonban nem kapta meg a lehetőséget, aki utoljára 2016-ban, azaz az előző nagy aerodinamikai szabályváltoztatás előtt vezetett utoljára versenykörülmények között F1-es autót.

A 28 éves Gutierrez, miután kiderült, hogy Hülkenberget választotta a partnercsapat, több Twitter-bejegyzést is közzétett, melyekben kifejtette gondolatait a helyettesítés kapcsán. A Mercedesnél szimulátorozó pilóta nem vette zokon, hogy nem rá esett a választás.

“Először is, szeretnék gyors gyógyulást kívánni honfitársamnak és barátomnak, Sergio Pereznek és mindazoknak, akik hasonló helyzetben vannak. Szerettem volna versenyezni a hétvégén. Mindig felkészült és fókuszált vagyok. Nagyra becsülöm az összes támogató üzenetet, melyeket kaptam. A pályán jártam a Mercedesszel, követve a gyakorlatokat, elkötelezve a felelősségeim iránt.”

“Sikeres hétvégét kívánok Hülkenbergnek és a Racing Pointnak!” – posztolta spanyolul Gutierrez pénteken.